Иновации и технологии

Гордост от проектирането на иновативни продукти

Във Freud произвеждаме съвършенство. За да поддържаме съвършенството на нашите продукти на несравнимо ниво, поставяме иновациите в основата на нашата дейност. Притежаваме и контролираме целия производствен процес, като осъществяваме пълен и строг контрол върху качеството във всички наши заводи в Италия. Непрекъснатото инвестиране в научноизследователска и развойна дейност е едно от най-силните ни убеждения. Това, в съчетание със силната инженерна компетентност на Freud и напредничави технологии, води до продукти с иновативни характеристики, изключителна прецизност и удължен живот. Нашият ангажимент да проектираме нови инструменти за удовлетворяване на Вашите нужди никога не свършва: иновациите са нашата традиция и нашето бъдеще.

Уникално в света вътрешно производство на най-добрия карбид

Във Freud се гордеем с производството си в Италия. Нашите инструменти за рязане с най-високо качество се произвеждат в италианските ни заводи, като се използват само първокласни суровини. Ние се отличаваме от конкуренцията с уникалното в света вътрешно производство на карбид. Нашият TiCo, специално разработена сплав, комбинация от титанов и кобалтов карбид с висока плътност, осигурява максимална прецизност и дълготрайна острота на режещия ръб. Възможността за формулиране на специални класове карбид за всяко приложение гарантира най-висока производителност при всяко приложение.

Усъвършенствани технологии за проектиране на новаторски функции

Висококачествените режещи инструменти Freud са проектирани с уникални и иновативни характеристики, за да гарантират превъзходна и дълготрайна работа и да ви помагат в ежедневните предизвикателства. Нашите иновативни покрития за индустриални и професионални приложения (Silver I.C.E., Perma-SHIELD и Exrim) осигуряват превъзходна защита срещу прегряване, износване и триене. В резултат на това остриетата работят по-добре и с удължен живот. Отличителните антивибрационни прорези на Freud, които се предлагат и с пълнеж от термопластичен полиуретан, подобряват баланса на острието, като намаляват както вибрациите, така и нивото на шума. И не само, нашите иновативни решения, посветени на дизайна на зъбите и запояването, като суперквадратния зъб и триметалното запояване, осигуряват максимална издръжливост и многократно заточване, увеличавайки максимално Вашите инвестиции.

Сред най-революционните нововъведения на Freud е високоскоростният ISO профил (H.S.I) - изключителна технология, посветена на индустрията за производство на инструменти за прозорци, която предлага забележителна производителност и икономии на разходи.